A szivar elszívása – hogy a szivarozás élmény legyen

A hely kiválasztása nagyon fontos, ahol elszívja az első szivart. Akár hiszi, akár nem a szivarozást élménnyé teheti de meg is keserítheti – ezért mindenképp szükséges egy nyugodt hely. Általában egy szivaros szoba remek hely lehet az első szivar elszívásához, mert egy nyugodt környezetben élvezheti a szivar füstjét. Ha van kedve beszélgetni közben, bátran ossza meg élményeit, beszéljen hobbijáról vagy a kedvenc időtöltéséről. Ha nem, akkor akár egyedül csendben, vagy halk zeneszó mellett élvezze elő szivarját. A fő cél, hogy nyugodt környezetet találjon az első szivar megismeréséhez. Egy másik lehetőség a szivarozásra a szabadban, otthon a kertben vagy a teraszon – így mindig 100%-ban a szivarozásra fog koncentrálni. Hátránya, hogy nincs kivel megosztani első szivarozási élményét

Második lépés: Keresse meg az Önnek megfelelő szivart.
Az első élményhez elengedhetetlen egy jó szivar megtalálása. Ne aggódjon amiatt, hogy a szivarszobában van a legnagyobb, legsötétebb és erősebb kinézetű szivar. Lesz ideje mindezt kísérletezni, amikor a palettája a jövőben fejlődik. Egyelőre csak azért aggódjon, hogy finom és ízletes szivart kapjon anélkül, hogy túlterhelné a száját és az orrát. Kérd meg a pult mögött állót, hogy segítsen ebben, mosollyal az arcán megteszik.

Harmadik lépés: Vágja le a szivart a megfelelő módon.
A szivar vágása kissé leegyszerűsítettnek tűnhet, és nem is méltó bizonyos vonalakhoz, de nagy változást hozhat a szivarozás élményében. A prémium szivaroknak általában három rétegű sapkája van, de kettőnél nem kevesebb. A szivar sapka az, ami összetartja a szivart, és lezárja az összetekert dohányleveleket. Nagyon fontos, hogy nagyon éles szivarvágóval vágja le a szivar végét, és a vágás éppen elég ahhoz, hogy a sapka lejöjjön. Ne feledje, hogy mindig vághat egy kicsit tovább, de soha nem vonhatja vissza. Ha egyszer levágta, örökre levágta. Ha túl messzire vágja a szivarját, fennáll annak a veszélye, hogy a borítólevél elkezd kinyílni, és a végén egy tönkrement szivar lesz, és a szája tele van dohánydarabokkal – ez nem egy kellemes dolog. Nyugodtan vágja le, hogy a penge ne szoruljon be és ne tördelje szét a leveleket. Egyetlen erős nyomás egy szivarvágóval, és már mehet is. Ha valaki más szivarvágóját használja, fújja le vágás után, hogy megszabaduljon a vágón maradt dohányfeleslegtől – ez a tisztelet jele annak a személynek, aki legközelebb használja.

Negyedik lépés: Gyújtsd meg!
Valószínűleg az első ösztöne az, hogy előveszi a szivar öngyújtót, és közvetlenül a szivarra helyezi a lángot, és addig égeti, amíg meg nem gyullad. Ezt ne tegye! Ehelyett azt kell tennie, hogy ferdén tartsa a szivart, és gyújtsa meg öngyújtóját anélkül, hogy a láng hozzáérne a levelekhez. A szivar öngyújtó hője bőven elegendő ahhoz, hogy némi füstöt termeljen. Forgassa tovább a szivart, amíg egyenletesen parázslik. Ne aggódjon amiatt, hogy nem tökéletes a mozdulat, elvégre ez az első szivarja. A legfontosabb tanács, hogy soha ne égessük el a szivarunkat, mert nagyon kellemetlen lesz az íze.

Ötödik lépés: Szívja be és fújja ki a füstöt
Igen. A legelső dolog, amit a füst beszívása előtt meg kell tennie, hogy kifújja a „régi” füstöt. Tegye a szivart a szájába, és óvatosan fújja ki a benne felgyülemlett füstöt. A szivarosok ezt azért teszik, mert sok ammónia és egyéb keserű anyag felgyülemlik a szivar lábában. Miután kifújja ezt az első füstöt, elemelik a szivart az ajkaktól, és Ön egy nagyon élvezetes első slukkot kap. Az első slukkot ellenőrizni kell, miközben a füst lassan beáramlik a szájába, és kialakítja a szivar első ízjegyeit. Nincs ajánlott idő a kifújásra, csak csinálja úgy, ahogy azt kényelmesebbnek érzi.

Hatodik lépés: Ne tüdőzze le!
Felejtsd el, ahogy az első cigarettát elszívtad – mint ahogy mindannyian így csináltuk – egyenesen a tüdődbe szívtad a füstöt, és őrülten köhögtél. Fogalmazzunk úgy, hogy ha ezt csinálod a szivaroddal, tízszer rosszabb lesz, és azonnal leteszed a szivart, soha többé nem szivarozol, és mindenkinek azt fogod mondani, hogy a szivarozás rossz. Szóval kerüljük ezt el. A szivar elszívásának megfelelő módja az, hogy finoman szívja a levegőt, és megtölti a száját ezzel az ízletes füsttel. Hagyja, hogy a füst néhány másodpercig a szájában maradjon, majd óvatosan fújja ki. Próbáljon meg azokra az aromákra koncentrálni, amelyeket a füst a szájában és a környező levegőben kelt. Egyelőre csak szivar illata lesz, de idővel felismerheti az olyan ízeket, mint a vanília, a kávébab, a csokoládé, a bőr, a bors és még sok más. Ha elég magabiztosnak érzi magát, próbálja ki a „retrohale” nevű technikát. A Retrohale egyszerűen azt jelenti, hogy az utolsó füstdarabokat is kifújod az orrodból.

Hetedik lépés: Szánjon rá időt.
A szivarokat a szivarozás során kell élvezni és értékelni, ezért kérjük, szánjon időt a beszívatások között. Kezdőknek általában egy percenkénti fújást ajánlunk. Ez biztosítja, hogy szivarja egyenletes ütemben égjen, kifejlessze a várt ízeket, és ami a legfontosabb, megelőzi a szivarhányingert. Ha még nem ismeri a nikotint, testének alkalmazkodnia kell, és ezt csak úgy teheti meg, hogy lassan megismerteti vele. A szivaros hányinger borzongást, enyhe fejfájást, hideg verejtékezést és súlyosabb esetben hányást okozhat. Legyen a közeledben egy pohár víz, hogy az első szivarok után mindig hidratált maradjon, szánjon rá időt, és minden rendben lesz.

Nyolcadik lépés: Ne verje le a hamut.
Láttad már azokat az fotókat vagy egy filmbeni részleteket, ahol a hamu majdnem akkora, mint az egész szivar? Ez tulajdonképpen jó dolog. A hosszú hamu megvédi a szivart a túlmelegedéstől, és megakadályozza a túlmelegedési reakciót, hogy keserű ízt keltsen a szivaron. Hagyd, hogy a hamu kecsesen hulljon oda, ahová hullani akar, és ne aggódjon, ha az ölébe vagy a ruhájára esik. Ha megtörténik, gyengéden le kell rázni és a hamu eltűnt. Ezenkívül egy vicces történetet is megoszthat barátaival. Nagyon finoman ütögetheti is a szivarjával a hamutartóhoz, ha leesett, a hamu kényelmetlenül nagy lesz, csak ne ütögesse túl erősen, mert eltörhet a csomagolása.

Kilencedik lépés: Szívja addig a szivarját, amíg jól érzi magát.
Nagyszerű érzés? Szivarozzon tovább. Már nem is olyan nagyszerű? Hagyja a szivart a hamutartón, és hagyja elaludni magától. Ez az. Ne hagyja, hogy mindenki azt mondja, hogy tovább kell szívnia. Ez az ön szivarja, és addig kell élveznie, amíg kedve van hozzá. Egyesek szerint addig kell dohányozni, amíg a hamu el nem éri a gyűrű tetejét. Mások azt mondják, addig szívja, amíg meg nem égeti az ujjait. Azt mondjuk: szívja a szivaro és élvezze. Abban a pillanatban, amikor a szivar bármilyen okból kifolyólag már nem élvezhető, álljon meg és tegye le. Amíg szívja, próbálja három harmadra osztani, mivel egyes szivarok úgy épülnek fel, hogy mindegyik harmadában fejlődik az íze.

Legvégül: tegye le, mint egy úriember.
Ha készen áll a szivar letételére, helyezze a hamutartó közepére, és hagyja, hogy magától kialudjon. Ne törje a szivarját a hamutartóhoz, mert nagyon intenzív (és őszintén szólva, meglehetősen rossz) szagot fog kelteni a szobában. Ha csak leteszi, finoman szagtalan és nagyon elegáns lesz.
Miután elszívott már több szál szivart, látni fogja, hogy közben lassan kialakulnak a saját szabályai és rituáléi. A szivarozás ünnepi dolog, személyes dolog, és ennek így is kell maradnia. A legfontosabb, hogy élvezze és jól érezze magát, miközben szivarozik.

Leave A Comment

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Cart
Your cart is currently empty.